Ja, vad gör en egentlig en kostrådgivare?

En kostrådgivare skall  bland annat guida människor rätt i en djungel av olika dieter.

Jag tror inte på snabba lösningar, men arbetar med att på långsiktigt sätt förändra ditt beteende i förhållande till mat och motion.

Att helt enkelt hjälpa dig att bli bättre på att göra aktiva val som är bra för din hälsa.

Oftast är det små justeringar som skall till. Jag brukar anpassa råden individuellt till hur kunden lever i dag, till vilka möjligheter och begränsningar som finns t.ex. arbete, resande, familj osv.

Ibland handlar det om att bara justera en vana som kanske har blivit en ovana. Små förändringar som varar länge är bättre än intensiva kurer och dieter under kort tid.

Som sjuksköterska anser jag att jag har en bred plattform och kunskap om kroppens och sinnets funktioner.

Som sjuksköterska får jag också göra hälsoanalyser som blodtryck, blodfettsmätningar samt att kontrollera blodsockret.  Jag kan fånga upp de som kanske ligger i gränslande på ett tidigt stadium och med hjälp av min rådgivning inte behöva utveckla sjukdom. Har godkännande från socialstyrelsen att utföra dessa prov, vilket känns tryckt.

Kosten påverkar oss mycket mer än man ofta tror. Med en välbalanserad och rätt sammansatt kost kan du bland annat påverka hur magen mår, öka ditt skydd mot infektioner, förändra din vikt och sist men inte minst sänka ditt blodtryck, kolesterol och blodsocker.

Jag vill till och med sticka ut hakan och säga att kosten är den bästa medicinen, när det gäller att förebygga livsstilssjukdomar, och det är aldrig för sent, små bäckar små……..

 

http://www.ellenskost.se

Annonser