Lite nyttigare snacks
20 port (92 kcal/portion)

120 g Havregryn fullkorn 

40 g Majsstärkelse

1 dl Solrosfrön 

1 dl Pumpafrön

0,5 dl Linfrön 

1 tsk Havssalt

2,5 dl Vatten

0,5 dl Rapsolja

(Vid glutenintolerans är det bäst att använda ”Ren havre” och inte vanliga havregryn.)

 1. Sätt ugnen på 150 grader.

 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kallt vatten och olja och rör om till en lös smet. Låt stå och svälla i ca tio minuter.

 3. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Var noggrann så att det blir jämt och inga tomma fläckar för då kan kexen gå sönder.

 4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i lämpliga bitar. Grädda ytterligare ca 40 minuter.

 Förvara i en burk med lock.

Du hittar fler spännand recept på: http://www.ellenskost.se

Annonser