Quorn, bönsallad, ris och grönsaker
Allt fler har börjat äta vegetariskt, men upplever att dem fort blir hungriga igen. Denna rätt ger god mättnad tack vara proteinet i Quorn filen men även bönorna bidrar till en god mättnadskänsla och man står sig länge.
4 port (403 kcal/portion)
Ingredienser
2 msk Vinäger ättiksyra 7 %
4 st Soltorkade tomater i olja avrunna
2 msk Olivolja extra jungfruolja
1 st Schalottenlök
10 st Oliver, Kalamata
0,25 dl Basilika färsk
0,25 dl Persilja blad
200 g Kidneybönor röda bönor konserv
200 g Stora vita bönor konserv
300 g Quornfilé
200 g Råris fullkorn långkornigt kokt
4 port Grönsallad gurka tomat paprika, u dressing
Tillagningsinstruktioner
- Finhacka soltorkade tomater, schalottenlök och oliver och blanda i en skål med vinäger, olivolja och färska örter. Skölj bönorna, låt rinna av och blanda allt. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme. 2. Koka råris enligt anvisning på förpackningen. Beräkna 0,5 dl okokt ris per portion. 3. Gör en enkel grönsallad med valfria grönsaker. 4. Stek quorn filé eller annan vegetarisk filé i smör eller olja (häll bort stekfettet efteråt) så de får fin färg på båda sidorna och är genomvarma. Krydda med salt och peppar och servera med bönsallad, ris och grönsaker.
- Protein: 30 E%
- Fett: 29 E%
- Kolhydrater: 41 E%